Slik lager du veganske pannekaker – steg for steg

Slik lager du veganske pannekaker – steg for steg

Å lage veganske pannekaker er tricky business, i alle fall ut ifra diskusjonen på matgruppene på Facebook. Jeg mistenker at det like ofte er teknikken sin feil som oppskriften sin, derfor har jeg her prøvd å lage en skikkelig detaljert forklaring på hvordan jeg går frem når jeg skal ha helt vanlige pannekaker.

Denne oppskriften fungerer både om du skal ha søtt eller salt fyll, men går du for sistnevnte ville jeg redusert sukkeret til 1 teskje.

Mitt absolutte favorittfyll på pannekaker er sjokoladepålegg med nøtter, her har jeg brukt Vego sitt. Du kan også lage selv. Som et sunt alibi som byr på en frisk kontrast til sjokoladen, har jeg banan og blåbær med her.

veganske pannekaker oppskrift vegetarbloggen

Veganske pannekaker – steg for steg

Denne oppskriften fungerer både om du skal ha søtt eller salt fyll, men går du for sistnevnte ville jeg redusert sukkeret til 1 teskje.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Svelling 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dessert, frokost
Cuisine fransk
Servings 12 pannekaker

Ingredients
  

  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4,5 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 4 ss olje + ekstra til steking
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver kan sløyfes
  • opptil 1 dl vann

Instructions
 

  • Ha hvetemel, salt, soyamelk, olje, sukker og vanilje i en blender, og kjør til du har en jevn røre. Det går fint an å bruke en vanlig bolle og en helt vanlig visp her, men jeg er lat og blender funker.
  • Sett blenderen i kjøleskapet i minst en time før du skal steke pannekaker. Eventuelt heller du røren over i en bolle som faktisk får plass i kjøleskapet, dekker den til, og setter den kaldt like lenge.
  • Det er viktig å ikke hoppe over dette med å la røren stå i kjøleskapet. Det gjør at melet får tid til å trekke til seg all væsken. Du må gjerne lage røren en dag i forveien om du tenker pannekaker til frokost.
  • Når det er på tide å steke pannekakene finner du en god stekepanne (og her definerer vi god som en som er utstyrt med “non stick”-belegg). Ha pannen på medium varme, og gni den inn med litt olje eller vegansk margarin. Når pannen er varm har du i ca 0,5 dl pannekakerøre. Vend på pannen slik at røren fordeler seg utover. En rund fasong er ideell, men pannekakene smaker like godt med ujevne kanter.
  • Stek til kantene begynner å bli tørre, og du ser at røren i resten av pannen stivner. Bruk en stekespade og løsne langs kantene, ta den deretter under pannekaken og snu. Stek i cirka et halvt minutt på den andre siden, før du forsiktig løfter den over på en tallerken.
  • Er pannekaken for tykk visper du inn litt vann. Jeg pleier veldig ofte å justere litt etter at den første er stekt, for å få røren helt perfekt. Dersom pannen er blitt tørr kan du ha i litt mer olje eller margarin før du steker den neste pannekaken.
  • Gjenta med all røren.
  • Jeg foretrekker å spise pannekaker nystekte eller lune, men de fungerer strengt tatt like godt kalde.
Keyword pannekaker

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

    Les mer

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

    Les mer

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

    Les mer

 



4 thoughts on “Slik lager du veganske pannekaker – steg for steg”

  • Hvilken olje bruker du? Kan det fungere med Berit Nordstrand smør? Og går det greit å bytte ut soyamelken med havremelk?

  • Hei Mari. Vet du om det går å bytte hvetemel med havremel? Moren min kan ikke ha hvete eller soya… Tror du det går eller er det en annen oppskrift som blir bedre? Tusen takk!
    Ps. Jeg digger disse pannekakene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating