Ha hvetemel, salt, soyamelk, olje, sukker og vanilje i en blender, og kjør til du har en jevn røre. Det går fint an å bruke en vanlig bolle og en helt vanlig visp her, men jeg er lat og blender funker.
Sett blenderen i kjøleskapet i minst en time før du skal steke pannekaker. Eventuelt heller du røren over i en bolle som faktisk får plass i kjøleskapet, dekker den til, og setter den kaldt like lenge.
Det er viktig å ikke hoppe over dette med å la røren stå i kjøleskapet. Det gjør at melet får tid til å trekke til seg all væsken. Du må gjerne lage røren en dag i forveien om du tenker pannekaker til frokost.
Når det er på tide å steke pannekakene finner du en god stekepanne (og her definerer vi god som en som er utstyrt med “non stick”-belegg). Ha pannen på medium varme, og gni den inn med litt olje eller vegansk margarin. Når pannen er varm har du i ca 0,5 dl pannekakerøre. Vend på pannen slik at røren fordeler seg utover. En rund fasong er ideell, men pannekakene smaker like godt med ujevne kanter.
Stek til kantene begynner å bli tørre, og du ser at røren i resten av pannen stivner. Bruk en stekespade og løsne langs kantene, ta den deretter under pannekaken og snu. Stek i cirka et halvt minutt på den andre siden, før du forsiktig løfter den over på en tallerken.
Er pannekaken for tykk visper du inn litt vann. Jeg pleier veldig ofte å justere litt etter at den første er stekt, for å få røren helt perfekt. Dersom pannen er blitt tørr kan du ha i litt mer olje eller margarin før du steker den neste pannekaken.
Gjenta med all røren.
Jeg foretrekker å spise pannekaker nystekte eller lune, men de fungerer strengt tatt like godt kalde.