Blomkålnuggets
Blomkål kan brukes til alt, del tusen.
Jeg blir virkelig aldri ferdig med blomkål! I suppe, bakt i ovn, stekt på grill og i kaker (!) – blomkålen leverer liksom uansett. Her blander jeg den med bønner, urter og krydder, og panerer den i brødsmuler. Etter en halvtime har jeg sprø og smakfulle nuggets på bordet!
Disse passer godt med en dipp til, du kan også servere de som forrett eller med selskap av andre småretter.
Blomkålnuggets
Ingredients
- 1 boks (4 dl) hvite bønner eller 2 dl tørka
- 1 stor blomkål
- olje
- 4 stilker persille
- 4 stilker koriander
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts pepper
- 0,5 sitron
- 2 dl kikertmel eller hvetemel
- 2 dl brødsmuler (griljermel eller panko)
Instructions
- Begynn med bønnene. Dersom de er tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (ikke helt most). Bruker du hermetiske så holde det å helle av laken og skylle bønnene i vann.
- Kok opp vann i en gryte. Del blomkålen i buketter og kok i fem minutter. Bukettene skal ikke bli gjennomkokte, bare litt møre.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.
- Har persille, koriander, sjalottløk, hvitløk, spisskummen, salt, røkt paprikapulver og pepper i en foodprocessor. Press også i sitronsaften. Kjør til det er helt jevnt. Ha deretter i bønner og blomkål, og bruk “pulse”-funksjonen noen ganger slik at det hele grovhakkes.
- Ha blandingen over i en bolle og rør inn kikertmel eller hvetemel til du har en fast deig du kan forme nuggets av. Lag nuggets med lengde på 2-3 cm. Vend de i griljermel, og fordel de deretter utover stekebrettet. Dryss litt ekstra olje på toppen og sett i ovnen. Stek i 20 minutter, snu litt på nuggetsene, stek deretter i 10 minutter til.
- Nuggetsene smaker skikkelig godt med litt sriracha, søt chilisaus og/eller barbecuesaus til.
Flere oppskrifter
-
Potetlefse med pepperrotkrem fra Sykt godt
Nydelig smårett med eple, gulrot, bønnespirer og spinat.
-
Spanske kikerter
Jeg er muligens litt over gjennomsnittlig interessert i spansk mat. Kan dere forstå det? Hvitløk, røkt paprika, hvitløk, persille, røkt paprika, olivenolje, masse grønnsaker, frisk frukt og enkle oppskrifter som drar det beste ut av råvarene. Her er noen nydelige kikerter, stekt med masse som…
-
Blomkålnuggets
Blomkål kan brukes til alt, del tusen. Jeg blir virkelig aldri ferdig med blomkål! I suppe, bakt i ovn, stekt på grill og i kaker (!) – blomkålen leverer liksom uansett. Her blander jeg den med bønner, urter og krydder, og panerer den i brødsmuler.…