Go Back

Blomkålnuggets

Herlig forrett/smårett/tapas med blomkål i hovedrollen.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course smårett, tapas
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks (4 dl) hvite bønner eller 2 dl tørka
  • 1 stor blomkål
  • olje
  • 4 stilker persille
  • 4 stilker koriander
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 sitron
  • 2 dl kikertmel eller hvetemel
  • 2 dl brødsmuler (griljermel eller panko)

Instructions
 

  • Begynn med bønnene. Dersom de er tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (ikke helt most). Bruker du hermetiske så holde det å helle av laken og skylle bønnene i vann.
  • Kok opp vann i en gryte. Del blomkålen i buketter og kok i fem minutter. Bukettene skal ikke bli gjennomkokte, bare litt møre.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.
  • Har persille, koriander, sjalottløk, hvitløk, spisskummen, salt, røkt paprikapulver og pepper i en foodprocessor. Press også i sitronsaften. Kjør til det er helt jevnt. Ha deretter i bønner og blomkål, og bruk “pulse”-funksjonen noen ganger slik at det hele grovhakkes.
  • Ha blandingen over i en bolle og rør inn kikertmel eller hvetemel til du har en fast deig du kan forme nuggets av. Lag nuggets med lengde på 2-3 cm. Vend de i griljermel, og fordel de deretter utover stekebrettet. Dryss litt ekstra olje på toppen og sett i ovnen. Stek i 20 minutter, snu litt på nuggetsene, stek deretter i 10 minutter til.
  • Nuggetsene smaker skikkelig godt med litt sriracha, søt chilisaus og/eller barbecuesaus til.
Keyword blomkål, nuggets