Høstbowl

Høstbowl

Dette er en aldeles nydelig varm salat, om du vil, som kan serveres både som hverdagsmiddag og som tilbehør til søndagsmiddagen. Det er mye som smaker både høst og jul her, så retten kan virkelig brukes til mange anledninger.

Har du ikke alle råvarene er det ikke så farlig. Du kan for eksempel fint ha to ekstra gulrøtter istedenfor pastinakker, eller en ekstra søtpotet istedenfor flaskegresskaret. Spinaten kan fint erstattes av ruccolasalat. Valnøttene kan fint erstattes av pekannøtter.

Høstbowl

Supergod vegansk middagssalat, med masse smaksrike ingredienser som gjør godt.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course salat
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 flaskegresskar
  • 2 gulrøtter
  • 2 pastinakker
  • 1 rødbete
  • 1 søtpotet
  • 3 ss olje
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts muskat
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts + 2 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2,5 dl valnøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 200 g spinat

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Kle også en tallerken med bakepapir.
  • Skjær skallet av gresskaret. Del det deretter i to på langs og fjern kjernene. Skjær resten av gresskaret i skiver som er ca 1 cm brede.
  • Skrell gulrøtter, pastinakker, rødbete og søtpotet. Gulrøttene og pastinakkene skjærer du i to på langs, deretter på tvers. Rødbeten skjærer du i åtte båter. Søtpoteten i terninger med lengder på ca 1 cm. Fordel grønnsakene utover stekebrettet.
  • Rør sammen olje, salt, muskat, kanel, pepper og 1 ts sukker i en liten bolle. Hell over grønnsakene. Sett det hele i ovnen og bak i 25-30 minutter, til søtpotet og gresskar er mørt.
  • Kok opp vann og 2 ss sukker i en liten gryte. Når alt sukkeret er oppløst så lar du det koke i et par minutter. Ha deretter i valnøttene, vend det hele sammen og hell det hele over på tallerkenen med bakepapir. La det ligge der til nøttene er helt avkjølt. Grovhakk de deretter.
  • Finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olivenolje, soyasaus, eddik og lønnesirup.
  • Når grønnsakene er ferdige i ovnen så har du dem over i en stor bolle. Vend inn spinat og valnøtter (pass på at du inne brenner deg). Hell dressingen over. Fordel i boller og servér!

Flere oppskrifter

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.

  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating