Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Kle også en tallerken med bakepapir.
Skjær skallet av gresskaret. Del det deretter i to på langs og fjern kjernene. Skjær resten av gresskaret i skiver som er ca 1 cm brede.
Skrell gulrøtter, pastinakker, rødbete og søtpotet. Gulrøttene og pastinakkene skjærer du i to på langs, deretter på tvers. Rødbeten skjærer du i åtte båter. Søtpoteten i terninger med lengder på ca 1 cm. Fordel grønnsakene utover stekebrettet.
Rør sammen olje, salt, muskat, kanel, pepper og 1 ts sukker i en liten bolle. Hell over grønnsakene. Sett det hele i ovnen og bak i 25-30 minutter, til søtpotet og gresskar er mørt.
Kok opp vann og 2 ss sukker i en liten gryte. Når alt sukkeret er oppløst så lar du det koke i et par minutter. Ha deretter i valnøttene, vend det hele sammen og hell det hele over på tallerkenen med bakepapir. La det ligge der til nøttene er helt avkjølt. Grovhakk de deretter.
Finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olivenolje, soyasaus, eddik og lønnesirup.
Når grønnsakene er ferdige i ovnen så har du dem over i en stor bolle. Vend inn spinat og valnøtter (pass på at du inne brenner deg). Hell dressingen over. Fordel i boller og servér!