Go Back

Høstbowl

Supergod vegansk middagssalat, med masse smaksrike ingredienser som gjør godt.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course salat
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 flaskegresskar
  • 2 gulrøtter
  • 2 pastinakker
  • 1 rødbete
  • 1 søtpotet
  • 3 ss olje
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts muskat
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts + 2 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2,5 dl valnøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 200 g spinat

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Kle også en tallerken med bakepapir.
  • Skjær skallet av gresskaret. Del det deretter i to på langs og fjern kjernene. Skjær resten av gresskaret i skiver som er ca 1 cm brede.
  • Skrell gulrøtter, pastinakker, rødbete og søtpotet. Gulrøttene og pastinakkene skjærer du i to på langs, deretter på tvers. Rødbeten skjærer du i åtte båter. Søtpoteten i terninger med lengder på ca 1 cm. Fordel grønnsakene utover stekebrettet.
  • Rør sammen olje, salt, muskat, kanel, pepper og 1 ts sukker i en liten bolle. Hell over grønnsakene. Sett det hele i ovnen og bak i 25-30 minutter, til søtpotet og gresskar er mørt.
  • Kok opp vann og 2 ss sukker i en liten gryte. Når alt sukkeret er oppløst så lar du det koke i et par minutter. Ha deretter i valnøttene, vend det hele sammen og hell det hele over på tallerkenen med bakepapir. La det ligge der til nøttene er helt avkjølt. Grovhakk de deretter.
  • Finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olivenolje, soyasaus, eddik og lønnesirup.
  • Når grønnsakene er ferdige i ovnen så har du dem over i en stor bolle. Vend inn spinat og valnøtter (pass på at du inne brenner deg). Hell dressingen over. Fordel i boller og servér!