Sataybowl

Sataybowl

Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus. 

Dette er en rask og enkel middagsrett som smaker skikkelig nice. Du kan egentlig ta alt du vil av grønnsaker, og nudlene kan erstattes av ris eller quinoa. De fleste proteinene i bowlen finner vi i sausen, som består av både kikerter og peanøtter. Det er en av de tingene jeg liker best med vegansk matlaging – vi går bort fra den tradisjonelle måltidsstilen der kjøttstykket er både proteinkilde og hovedingrediensen på tallerkenen. Her frekker vi oss til og spiser i hovedsak masse nudler og grønnsaker, men på grunn av sausen blir retten likevel fullverdig næringsmessig. Vegansk ftw!

vegansk vegetarisk sataybowl vegetarbloggen oppskrift

Sataybowl

Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 6-10 asparges eller dobbelt antall aspargestopper ev. aspargesbønner
  • 1 squash
  • 2 gulrøtter
  • 4 stilker koriander
  • peanøtter
  • 1 ss olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 200 g hvetenudler

Sataysaus:

  • 1 boks/kartong ca. 4 dl kikerter, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 0,5 dl kokosmelk
  • 3 ss ss peanøttsmør
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 1 ss rød currypaste
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær aspargesene i to på langs og på tvers. Bruker du aspargestopper trenger du ikke å skjære i de. Skjær squash i skiver, og bruk en ostehøvel eller skarp kniv til å skjære gulrot i brede strimler.  Grovhakk peanøtter.
  • Varm opp oljen til høy temperatur i en stekepanne. Stek asparges og squash raskt på begge sider, krydre med salt og pepper.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Anrett nudler og grønnsaker i boller sammen med sataysausen (oppskrift under). Topp med koriander og peanøtter.

Sataysaus:

  • Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en foodprocessor eller blender og tilsett kokosmelk, peanøttsmør, hvitløk, ingefær, currypaste og soyasaus. Press i limesaft og kjør til du har en jevn, tyktflytende saus. Spe med litt mer kokosmelk eller vann om det blir for tykt. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over i en gryte og varm den forsiktig opp.
Keyword bowl

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.



2 thoughts on “Sataybowl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating