Sataybowl
Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 6-10 asparges eller dobbelt antall aspargestopper ev. aspargesbønner
- 1 squash
- 2 gulrøtter
- 4 stilker koriander
- peanøtter
- 1 ss olje til steking
- salt
- pepper
- 200 g hvetenudler
Sataysaus:
- 1 boks/kartong ca. 4 dl kikerter, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
- 0,5 dl kokosmelk
- 3 ss ss peanøttsmør
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 1 ss rød currypaste
- 1 ss soyasaus
- 1 lime
- salt
- pepper
Skjær aspargesene i to på langs og på tvers. Bruker du aspargestopper trenger du ikke å skjære i de. Skjær squash i skiver, og bruk en ostehøvel eller skarp kniv til å skjære gulrot i brede strimler. Grovhakk peanøtter.
Varm opp oljen til høy temperatur i en stekepanne. Stek asparges og squash raskt på begge sider, krydre med salt og pepper.
Kok nudler etter anvisning på pakken.
Anrett nudler og grønnsaker i boller sammen med sataysausen (oppskrift under). Topp med koriander og peanøtter.
Sataysaus:
Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en foodprocessor eller blender og tilsett kokosmelk, peanøttsmør, hvitløk, ingefær, currypaste og soyasaus. Press i limesaft og kjør til du har en jevn, tyktflytende saus. Spe med litt mer kokosmelk eller vann om det blir for tykt. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over i en gryte og varm den forsiktig opp.