Nydelig soppuré

Nydelig soppuré

Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid.

Hemmeligheten er å bruke gode, friske råvarer, det er ikke verre enn det. Varier gjerne sopptypene etter hva du foretrekker, og pass på å kombinere med litt ulik sopp for å få fram mest mulig variert smak.

vegansk soppostei oppskrift vegetarbloggen

Soppuré (vegansk pålegg)

Herlig vegansk pålegg med sopp, hvitløk, oregano og sitron – perfekt på brødskiven eller på kjeks. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course pålegg
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 300 g assortert sopp f.eks aroma og shiitake, østerssopp er også godt til
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 0,5 sitron
  • 1 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • ev. litt chiliflak og bladpersille til servering
  • 1 baguette, annet brød eller kjeks til servering

Instructions
 

  • Skjær soppen i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp 1 ss olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk og oregano og stek i et par minutter til. Press i sitronsaft og rør inn soyasaus.
  • Ha soppblandingen over i en foodprocessor og kjør til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha i en skål og topp eventuelt med litt mer olivenolje samt chiliflak.
  • Servér med brød eller kjeks, enten varmt, lunt eller kaldt, topp eventuelt med persille om det skal se ekstra bra ut.
Keyword postei, sopp

Flere oppskrifter

  • Sjokoladehummus fra Sykt enkelt

    Sjokoladehummus fra Sykt enkelt

    Denne oppskriften er fra min andre kokebok, Sykt enkelt.

    Les mer

  • Italiensk bønnepålegg

    Italiensk bønnepålegg

    Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!

    Les mer

  • Nydelig soppuré

    Nydelig soppuré

    Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid. Hemmeligheten er å bruke gode, friske råvarer, det er…

    Les mer

  • Hummus med oliven

    Hummus med oliven

    Jeg blir visst ikke lei av å eksperimentere med ulike hummusoppskrifter! Her bruker jeg oliven i, som gir en særegen smak, og jeg synes at denne varianten passer ekstra godt med focaccia og andre typer brød.

    Les mer



2 thoughts on “Nydelig soppuré”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating