Nydelig soppuré

Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid.
Hemmeligheten er å bruke gode, friske råvarer, det er ikke verre enn det. Varier gjerne sopptypene etter hva du foretrekker, og pass på å kombinere med litt ulik sopp for å få fram mest mulig variert smak.

Soppuré (vegansk pålegg)
Ingredients
- 300 g assortert sopp f.eks aroma og shiitake, østerssopp er også godt til
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- 0,5 sitron
- 1 ss soyasaus
- salt
- pepper
- ev. litt chiliflak og bladpersille til servering
- 1 baguette, annet brød eller kjeks til servering
Instructions
- Skjær soppen i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp 1 ss olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk og oregano og stek i et par minutter til. Press i sitronsaft og rør inn soyasaus.
- Ha soppblandingen over i en foodprocessor og kjør til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha i en skål og topp eventuelt med litt mer olivenolje samt chiliflak.
- Servér med brød eller kjeks, enten varmt, lunt eller kaldt, topp eventuelt med persille om det skal se ekstra bra ut.
Flere oppskrifter
-
Sjokoladehummus fra Sykt enkelt
Denne oppskriften er fra min andre kokebok, Sykt enkelt.
-
Italiensk bønnepålegg
Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!
-
Hjemmelaget mandelsmør av rista mandler
Dette. Er. Så. Godt.
-
Nydelig soppuré
Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid. Hemmeligheten er å bruke gode, friske råvarer, det er…
-
Hummus med oliven
Jeg blir visst ikke lei av å eksperimentere med ulike hummusoppskrifter! Her bruker jeg oliven i, som gir en særegen smak, og jeg synes at denne varianten passer ekstra godt med focaccia og andre typer brød.
2 thoughts on “Nydelig soppuré”
Leave a Reply
Nam! Hvor lenge tror du denne vil holde seg i tett boks i kjøleskap?
Vil anslå i alle fall en uke 🙂