Soppuré (vegansk pålegg)
Herlig vegansk pålegg med sopp, hvitløk, oregano og sitron - perfekt på brødskiven eller på kjeks.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- 300 g assortert sopp f.eks aroma og shiitake, østerssopp er også godt til
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- 0,5 sitron
- 1 ss soyasaus
- salt
- pepper
- ev. litt chiliflak og bladpersille til servering
- 1 baguette, annet brød eller kjeks til servering
Skjær soppen i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp 1 ss olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk og oregano og stek i et par minutter til. Press i sitronsaft og rør inn soyasaus.
Ha soppblandingen over i en foodprocessor og kjør til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha i en skål og topp eventuelt med litt mer olivenolje samt chiliflak.
Servér med brød eller kjeks, enten varmt, lunt eller kaldt, topp eventuelt med persille om det skal se ekstra bra ut.