Go Back
vegansk soppostei oppskrift vegetarbloggen

Soppuré (vegansk pålegg)

Herlig vegansk pålegg med sopp, hvitløk, oregano og sitron - perfekt på brødskiven eller på kjeks. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course pålegg
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 300 g assortert sopp f.eks aroma og shiitake, østerssopp er også godt til
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 0,5 sitron
  • 1 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • ev. litt chiliflak og bladpersille til servering
  • 1 baguette, annet brød eller kjeks til servering

Instructions
 

  • Skjær soppen i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp 1 ss olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk og oregano og stek i et par minutter til. Press i sitronsaft og rør inn soyasaus.
  • Ha soppblandingen over i en foodprocessor og kjør til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha i en skål og topp eventuelt med litt mer olivenolje samt chiliflak.
  • Servér med brød eller kjeks, enten varmt, lunt eller kaldt, topp eventuelt med persille om det skal se ekstra bra ut.
Keyword postei, sopp