Blomkål tikka masala
Godt krydra indisk klassiker med blomkål og cashewnøtter.
Indisk mat har en stor plass i mitt mathjerte. Blomkål også. Jeg elsker å kombinere disse to, denne gangen i en godt krydret tomat- og yoghurtsaus.
Koriander på toppen hører liksom med hos meg, men du kan droppe det om du ikke liker koriander. En stor skje mangochutney ved siden av anbefales, det gjør også hjemmelaget hvitløksnaan.
Blomkål tikka masala
Godt krydra indisk klassiker med blomkål og cashewnøtter.
Ingredients
- ris
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 1 lite blomkål
- 2 ss olje til steking
- 1 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 1 ss lønnesirup
- 0,5 ts salt
- 1 dl vegansk yoghurt naturell ev kokosmelk
- 4 ss cashewnøtter
- 4 stilker koriander
Instructions
- Kok ris etter anvisning på pakken. Resten av retten tar ca 30 minutter å tilberede, så prøv å tilpass det slik at risen er ferdig samtidig.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Del blomkål i buketter.
- Ha en stekepanne på medium/høy varme. Ha i olje og løk, la løken surre i et minutter. Ha deretter i hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter til.
- Tilsett garam masala, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver og chilipulver og la det hele surre i noen minutter til. Ha deretter i blomkålbukettene. Vend dem godt sammen med krydderblandingen og la de steke i et 4-5 minutter.
- Hell på knuste tomater, lønnesirup og salt. Rør det hele godt sammen og la det koke til blomkålbitene er møre tvers gjennom, ca. 10 minutter.
- Hell deretter på yoghurt og rør den godt inn i sausen. Her er det greit å smake til med salt og eventuelt litt mer krydder.
- Ha 2 ss av nøttene i sausen slik at de får koke sammen med den i et par minutter før servering.
- Server retten med ris, topp med resten av cashewnøttene samt frisk koriander.
Flere oppskrifter
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.
-
Eplechutney
Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat.
1 thought on “Blomkål tikka masala”
Leave a Reply
Hvis man har et par never spinat til overs, er denne oppskriften også et bra sted å gjøre av dem 🙂