Salat med grønne bønner

Salat med grønne bønner

Hils på en ny favorittrio! Denne herlige tilbehørssalaten er laget med aspargesbønner, sukkererter og broad beans i skjønn forening, slik at vi får fine nyanser i både smak og kvalitet.

Sammen med bønnene har vi rista nøtter (for det er alltid godt), og det hele får ekstra smak av sitron, gressløk, hvitløk og olivenolje. En aldeles strålende rett om du planlegger meze, eller vil lage et stort bord med masse tapasretter.

salat med grønne bønner oppskrift vegetarbloggen

Salat med grønne bønner

Frisk, smaksrik og mettende tilbehørssalat med tre typer grønne bønner. 
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course salat, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 400 g aspargesbønner
  • 200 g sukkererter
  • 200 g rensa broad beans/fava beans kan sløyfes, eventuelt erstattes av edamebønner
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 sitron
  • gressløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær av endene av aspargesbønnene.
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Ha først i aspargesbønnene, de skal koke i 3-4 minutter. Fisk de opp og skyll de med kaldt vann. Kok deretter sukkerertene, 1 minutt koketid holder for de. Skyll også de med kaldt vann etter koking.
  • Dersom du bruker frosne broad beans/fava beans så holder det å tine de dersom det står “peeled” på pakken. Hvis ikke kan det være greit å ha de ett minutt i kokende vann, for deretter å fjerne det ytterste, tynne skinnlaget. Bruker du hele bønner fra grønnsaksdisken så må du først rense de ut av belgene, for deretter å ha de i kokende vann i et minutt.
  • Grovhakk hasselnøttene (at hver nøtt blir delt i to eller tre holder her). Sett en stekepanne på medium/høy varme. Rist nøttene i noen minutter slik at de får litt farge. Sett til sides.
  • Riv sitronskallet. Finhakk gressløk og hvitløk.
  • Bland sammen aspargesbønner, sukkererter, broad beans, nøtter, sitronskall, gressløk, hvitløk og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft.

Notes

Salaten er god nylaget, men kan også dekkes til og settes kaldt i en dag. Den smaker skikkelig godt til falafel, grillmat eller som en tapasrett, og passer veldig fint om du skal servere mange småretter sammen.
Keyword meze, tapas

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

    Les mer

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

    Les mer

  • Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…

    Les mer



2 thoughts on “Salat med grønne bønner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating