Go Back
salat med grønne bønner oppskrift vegetarbloggen

Salat med grønne bønner

Frisk, smaksrik og mettende tilbehørssalat med tre typer grønne bønner. 
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course salat, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 400 g aspargesbønner
  • 200 g sukkererter
  • 200 g rensa broad beans/fava beans kan sløyfes, eventuelt erstattes av edamebønner
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 sitron
  • gressløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær av endene av aspargesbønnene.
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Ha først i aspargesbønnene, de skal koke i 3-4 minutter. Fisk de opp og skyll de med kaldt vann. Kok deretter sukkerertene, 1 minutt koketid holder for de. Skyll også de med kaldt vann etter koking.
  • Dersom du bruker frosne broad beans/fava beans så holder det å tine de dersom det står “peeled” på pakken. Hvis ikke kan det være greit å ha de ett minutt i kokende vann, for deretter å fjerne det ytterste, tynne skinnlaget. Bruker du hele bønner fra grønnsaksdisken så må du først rense de ut av belgene, for deretter å ha de i kokende vann i et minutt.
  • Grovhakk hasselnøttene (at hver nøtt blir delt i to eller tre holder her). Sett en stekepanne på medium/høy varme. Rist nøttene i noen minutter slik at de får litt farge. Sett til sides.
  • Riv sitronskallet. Finhakk gressløk og hvitløk.
  • Bland sammen aspargesbønner, sukkererter, broad beans, nøtter, sitronskall, gressløk, hvitløk og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft.

Notes

Salaten er god nylaget, men kan også dekkes til og settes kaldt i en dag. Den smaker skikkelig godt til falafel, grillmat eller som en tapasrett, og passer veldig fint om du skal servere mange småretter sammen.
Keyword meze, tapas