Kremet potetsuppe

Kremet potetsuppe

Herlig fransk suppe med masse god smak av vårløk, spinat, hvitløk og potet. 

Jeg har alltid vært glad i potetsuppe, disse tyktflytende, nesten potetstappesuppene, med masse fløte og hvitløk.

Denne suppen er ikke veldig ulik, men her lar vi potetbitene beholde formen. Slik får vi en mer tyntflytende suppe, og litt ulik tekstur på innholdet.

Som fløte bruker jeg cashewnøtter kjørt til krem med litt vann i en foodprocessor. Passer ikke dette deg så godt så kommer du langt med matfløte av soya eller havre istedenfor.

Kremet vegansk potetsuppe

Nydelig fransk suppe med potet, vårløk, spinat og hvitløk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Course suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 vårløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 5-6 medium store poteter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts tørka oregano
  • ca. 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 200 g babyspinat
  • 1 dl kaldt vann
  • salt
  • pepper
  • chiliflak

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten.
  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer. Grovhakk persille. Vask potetene (skrell de om det er typen som bør skrelles) og skjær dem i terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, vårløk og poteter og stek mens du vender på de – pass på at potetene ikke brenner seg fast i gryten.
  • Ha i oregano og hell på vann med buljongpulver. Det skal være nok til å dekke litt over potetene, men ikke noe særlig mer (her kommer det jo an på hvor store potetbåtene er).
  • La det hele koke opp. Når potetbitene er møre rører du inn spinaten.
  • Hell vannet av cashewnøttene og ha de i en foodprocessor. Tilsett 1 dl kaldt vann og kjør til en kremet konsistens (ha eventuelt i litt ekstra vann om det blir for tykt). Rør cashewkremen inn i suppen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen rykende varm med chiliflak og persille på toppen.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!



2 thoughts on “Kremet potetsuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating