Go Back

Kremet vegansk potetsuppe

Nydelig fransk suppe med potet, vårløk, spinat og hvitløk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Course suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 vårløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 5-6 medium store poteter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts tørka oregano
  • ca. 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 200 g babyspinat
  • 1 dl kaldt vann
  • salt
  • pepper
  • chiliflak

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten.
  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer. Grovhakk persille. Vask potetene (skrell de om det er typen som bør skrelles) og skjær dem i terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, vårløk og poteter og stek mens du vender på de - pass på at potetene ikke brenner seg fast i gryten.
  • Ha i oregano og hell på vann med buljongpulver. Det skal være nok til å dekke litt over potetene, men ikke noe særlig mer (her kommer det jo an på hvor store potetbåtene er).
  • La det hele koke opp. Når potetbitene er møre rører du inn spinaten.
  • Hell vannet av cashewnøttene og ha de i en foodprocessor. Tilsett 1 dl kaldt vann og kjør til en kremet konsistens (ha eventuelt i litt ekstra vann om det blir for tykt). Rør cashewkremen inn i suppen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen rykende varm med chiliflak og persille på toppen.
Keyword poteter