Kremet vegansk potetsuppe
Nydelig fransk suppe med potet, vårløk, spinat og hvitløk.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Course suppe
Cuisine fransk
- 1 dl cashewnøtter
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 vårløk
- 4 stilker bladpersille
- 5-6 medium store poteter
- 2 ss olje til steking
- 1 ts tørka oregano
- ca. 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- 200 g babyspinat
- 1 dl kaldt vann
- salt
- pepper
- chiliflak
Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten.
Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer. Grovhakk persille. Vask potetene (skrell de om det er typen som bør skrelles) og skjær dem i terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, vårløk og poteter og stek mens du vender på de - pass på at potetene ikke brenner seg fast i gryten.
Ha i oregano og hell på vann med buljongpulver. Det skal være nok til å dekke litt over potetene, men ikke noe særlig mer (her kommer det jo an på hvor store potetbåtene er).
La det hele koke opp. Når potetbitene er møre rører du inn spinaten.
Hell vannet av cashewnøttene og ha de i en foodprocessor. Tilsett 1 dl kaldt vann og kjør til en kremet konsistens (ha eventuelt i litt ekstra vann om det blir for tykt). Rør cashewkremen inn i suppen.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med chiliflak og persille på toppen.