Brødpudding
Nydelig hverdagsdessert der vi gjør om gårsdagens tørre brød til førsteklasses restefest!
Jeg må innrømme at jeg aldri har smakt brødpudding før jeg laget denne varianten, så jeg aner ikke om jeg er inne på noe sånn smaksmessig. Men vi synes altså det ble veldig bra hele gjengen, og det er virkelig en super måte å bruke opp brødrester på.
Vegansk brødpudding
Ingredients
- 1 vaniljestang
- 4 ss maisstivelse
- 5 ss hvitt sukker
- 7,5 dl soyamelk
- 1 appelsin
- 100 g vegansk margarin
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 0,5 ts nellik
- 10 skiver loff (cirka-antall)
- 1 dl tørka aprikos
- 1 dl rosiner
- noen ss appelsinmarmelade
Instructions
- Finn fram en stor paiform og smør den inn med litt margarin eller olje.
- Snitt vaniljestangen på langs og grav ut innmaten. Ha stang og innmat i en gryte, rør sammen med maisstivelse og sukker. Skru varmen til medium, visp inn litt og litt soyamelk. La det til slutt småkoke noen minutter slik at det tykner litt. Sett til sides.
- Riv appelsinskallet og ha det i en bolle. Rør inn margarin, kanel, ingefær og nellik. Skjær aprikos i små biter, rør de sammen med rosinene.
- Smør denne krydra margarinen utover brødskivene. Skjær dem i to diagonalt. Fordel dem utover i paiformen. Dryss over halvparten av aprikos- og rosinblandingen. Hell deretter på vaniljesausen, topp med resten av aprikosene og rosinene. La det hele stå i et minst et kvarter slik av vaniljesausen får trekke godt inn i brødskivene.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Når den er varm har du i brødpuddingen, bak den i 20 minutter. Ha den ut, smør appelsinmarmelade på toppen, stek videre i 5-10 minutter til. Server varm, lun eller kald.
Flere oppskrifter
-
Brødkrutonger
Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:
-
Brødpudding
Nydelig hverdagsdessert der vi gjør om gårsdagens tørre brød til førsteklasses restefest! Jeg må innrømme at jeg aldri har smakt brødpudding før jeg laget denne varianten, så jeg aner ikke om jeg er inne på noe sånn smaksmessig. Men vi synes altså det ble veldig…