Marokkansk gryte
Marokkansk middag på under halvtimen – med dadler, aprikoser, kikerter og couscous.
Marokkansk gryte
Rask og smaksrik middag med masse grønnsaker.
Ingredients
- 2 dl tørka kikerter eller 4 dl hermetiske
- 1 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 aubergine
- 1 grønn squash
- 1 rød paprika
- 3 ss olje til steking
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts ingefær
- 2 bokser á 4 dl hermetiske tomater
- 10 dadler
- 10 tørka aprikoser
- 4 stilker bladpersille
- 200 g couscous
- salt
- pepper
Instructions
- Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i vann.
- Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær og surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til.
- Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 minutter.
- Skjær dadlene i fire (kast steinene) og aprikosene i enda litt mindre biter. Grovhakk persillen. Ha alt dette og kikertene oppi gryten med grønnsakene og la det småkoke i 10 minutter til.
- Forbered couscous etter anvisning på pakken (pass på å bruke vegansk margarin eller olje istedenfor smør).
- Smak grønnsakgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.
Flere oppskrifter
-
Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum
Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…
-
Marokkansk quinoasalat
Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene!
-
Marokkansk kikertgryte
Hallo kjempegod marokkansk gryte! Dette er rett og slett en herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, kikerter, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.
5 thoughts on “Marokkansk gryte”
Leave a Reply
Laget denne gryta i dag-veldig smakfull. Men neste gang jeg lager den skal jeg steke grønnsakene hver for seg i en panne istedet for å putte alt i gtyta. Og-denne oppskriften gir masse mat-vil påstå at det er til 4 personer….
Takk for tilbakemeldinger 🙂 kjekt det smakte!
Takk for oppskrift! Digg gryte, likte at den var litt søt. Lagde falaffen ved siden av så det her toppa fredagskvelden
Herlig! Tusen takk for kommentar 🙂
Ser kjempespennende ut, gleder meg til å prøve! 😀