Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i vann.
Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær og surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til.
Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 minutter.
Skjær dadlene i fire (kast steinene) og aprikosene i enda litt mindre biter. Grovhakk persillen. Ha alt dette og kikertene oppi gryten med grønnsakene og la det småkoke i 10 minutter til.
Forbered couscous etter anvisning på pakken (pass på å bruke vegansk margarin eller olje istedenfor smør).
Smak grønnsakgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.