Go Back

Marokkansk gryte

Rask og smaksrik middag med masse grønnsaker.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine marokkansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter eller 4 dl hermetiske
  • 1 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 3 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts ingefær
  • 2 bokser á 4 dl hermetiske tomater
  • 10 dadler
  • 10 tørka aprikoser
  • 4 stilker bladpersille
  • 200 g couscous
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i vann.
  • Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær og surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til.
  • Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 minutter.
  • Skjær dadlene i fire (kast steinene) og aprikosene i enda litt mindre biter. Grovhakk persillen. Ha alt dette og kikertene oppi gryten med grønnsakene og la det småkoke i 10 minutter til.
  • Forbered couscous etter anvisning på pakken (pass på å bruke vegansk margarin eller olje istedenfor smør).
  • Smak grønnsakgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.
Keyword gryterett, kikerter