BBQ-blomkålvinger

BBQ-blomkålvinger

Veganernes svar på kyllingvinger er rett og slett supergode. 

Tullingvinger, blomkålvinger eller bare ovnsbakt blomkål… kjært barn med mange navn, rett og slett. Men om du ikke har fått det med deg: Ovnsbakt blomkål er en ny favoritt hos veggiser i hele verden, og det er bare å sette i gang! I denne varianten bruker vi bbq-saus og sriracha for å gi blomkålen masse smak uten å måtte ha så mange ingredienser med.

veganske blomkålvinger oppskrift

BBQ-blomkålvinger

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course forrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl usøtet plantemelk soya, mandel, ris, havre etc
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 2 ss sriracha kan sløyfes eller erstattes av annen chilisaus
  • 2 dl bbq-saus gjerne hjemmelaget

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær blomkålen i buketter – prøv å få de så like som mulig i størrelse. Rør sammen melk, mel, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, salt, pepper og sriracha i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend dem sammen med røren slik at alle blir godt dekket. Plasser de deretter utover stekebrettet.
  • Ha i ovnen og bak i 15 minutter. Ha ut brettet og hell bbq-sausen over, snu litt på blomkålbukettene slik at alt blir jevnt dekket. Bak videre i 5-10 minutter til.
  • Servér blomkålvingene rykende varme!
Keyword blomkål

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Blomkåltaco med tahinisaus

    Blomkåltaco med tahinisaus

    Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…



10 thoughts on “BBQ-blomkålvinger”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating