Sjokoladepålegg med nøtter

Sjokoladepålegg med nøtter

Smøremykt og kjempegodt hjemmelaget sjokoladepålegg, dette slår an hos både barn og voksne. 

Jeg har en kamerat på 18 år som av og til kommer på besøk. Selv om han oppfører seg mye voksnere enn meg for det meste, så har jeg det med å lage mat som jeg tror barn liker. Kanskje nettopp fordi han er den voksne av oss, når jeg tenker meg om, men uansett – her er en av favorittoppskriftene! Kremet og kjempegodt sjokoladepålegg med bare tre ingredienser.

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Smøremykt og kjempegodt vegansk sjokoladepålegg med nøtter, dette slår an hos både barn og voksne. 
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course frokost, pålegg

Ingredients
  

  • 60 g pecannøtter
  • 150 g mandler
  • 100 g melkefrie sjokoladeknapper eller en sjokoladeplate som du knekker opp i litt mindre biter før bruk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha nøttene på stekebrettet og rist dem i ovnen i 10 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Ha dem deretter over i en foodprocessor og kjør til fettet begynner å skille seg ut. Dette tar fort 5-10 minutter. Ha deretter i sjokoladeknappene og kjør videre til du har et jevntflytende sjokoladepålegg.
  • Sjokoladepålegget stivner en del når det settes kaldt, men vil fremdeles være lett å smøre på brødskiven. Oppbevares kaldt i lukket glass.
Keyword sjokoladepålegg

Flere oppskrifter



3 thoughts on “Sjokoladepålegg med nøtter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating