Hjemmelaget sjokoladepålegg
Smøremykt og kjempegodt vegansk sjokoladepålegg med nøtter, dette slår an hos både barn og voksne.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 60 g pecannøtter
- 150 g mandler
- 100 g melkefrie sjokoladeknapper eller en sjokoladeplate som du knekker opp i litt mindre biter før bruk
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha nøttene på stekebrettet og rist dem i ovnen i 10 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Ha dem deretter over i en foodprocessor og kjør til fettet begynner å skille seg ut. Dette tar fort 5-10 minutter. Ha deretter i sjokoladeknappene og kjør videre til du har et jevntflytende sjokoladepålegg.
Sjokoladepålegget stivner en del når det settes kaldt, men vil fremdeles være lett å smøre på brødskiven. Oppbevares kaldt i lukket glass.