Hvitløksdressing
Akkurat som den kremete, litt skarpe og farlig gode hvitløkssausen du får på kebabrestauranter.
Ok, det er veldig lenge siden jeg har smakt den type saus som jeg refererer til her, men likevel mener jeg at jeg er inne på noe. Denne sausen er aldeles nydelig til falafel, taco og pizza, og du lager den på et par minutter.
Hvitløksdressing
Vegansk falafeldressing med masse, masse hvitløkssmak.
Ingredients
- 2 kinesiske hvitløk eller 4-5 hvitløksfedd
- 1,5 dl solsikkekjerner
- 2 dl tahini
- 2 dl vann
- 0,5 ts chilipuver
- 0,5 ts salt
- 1-2 sitroner
Instructions
- Ha hvitløk, solsikkekjerner, tahini, vann, chilipulver og salt i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus.
- Smak til med litt og litt sitronsaft, eventuelt også litt mer salt.
Flere oppskrifter
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.
-
Hummus av hvite bønner
Nydelig kremet hummus med smak av hvitløk, persille og sitron. Passer som dip, på mezebordet, til grillmaten og som et alternativ til ris og pasta.
6 thoughts on “Hvitløksdressing”
Leave a Reply
Det såg berre heilt utruleg godt ut! Denne bloggen er forresten gull verdt når det er min tur å lage middag, og eg prøvar å overbevise sambuaren min om at vegetarmat kan vere minst like godt som kjøtmåltid.
Åh så koselig 🙂 Tusen takk for så fine ord <3 Det betyr utrolig mye!!!!
I vår familie tester vi dine oppskrifter stadig vekk, fordi vi tenker at selv om vi ikke er vegetarianere så må vi ikke alltid ha kjøtt. En del av oppskriftene er også fine som tilbehør til kjøtt, så trenger man mindre kjøtt 🙂
Så hyggelig å høre! 🙂
Hei, hvor lenge holder denne sausen seg i kjøleskap?
3-4 dager i alle fall.