Bakte pærer med pisket krem
Søt og fruktig juledessert med smak av nellik, kanel og stjerneanis.
Disse pærene baker vi i stekeovnen sammen med krydder, og serverer de sammen med pisket krem og sirupen som danner seg i formen med pærene. Kjempegodt til jul!
Bakte pærer
Ingredients
- 2 ss vegansk margarin eventuelt olje
- 8 pærer
- 6 stjerneanis
- 2 kanelstenger
- 15-20 nelliker
- 100 g brunt sukker
- 2 dl vann
- 1 sitron
- 3 dl soya- eller havrefløte til visping
- melis
- eventuelt litt vanilje
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en stor ildfast form og gni den inn med margarin.
- Skjær pærene i to, fjern kjerner og stilk. Legg pærebitene i den ildfaste formen. Ha i stjerneanis, kanelstenger og nellik, vend deretter inn brunt sukker. Hell på vann og press i sitronsaften.
- Sett formen i ovnen og bak i 20-30 minutter, til pærene er myke.
- Visp fløten stiv med litt melis, eventuelt også litt vanilje.
- Server pærene varme eller lune med pisket krem til samt sirupen fra nederst i formen.
Flere oppskrifter
-
Bringebærsaus til riskrem
Dette er en skikkelig enkel bringebærsaus som smaker skikkelig godt med riskremen på juleaften. Eller, strengt tatt, alle dager resten av året også. Riskrem med rød saus må være en av verdens beste desserter, og den er helt innafor å spise året rundt, spør du…
-
Porsjonsterte med pære
Dette er en nydelig ovnsbakt pære med smak av peanøtter og salt karamell, servert på en sprø butterdeigbunn. Desserten er den perfekte avrundingen på en fin middag men tar ikke spesielt lang tid å forberede. Venter du gjester så kan du faktisk gjøre mesteparten av…
-
Melkefri riskrem
Julens favorittdessert blir kjempegod også uten meieriprodukter.