Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget er så mye bedre – og så kontrollerer du alle ingrediensene selv.
Det er ingen gode grunner til å kjøpe “tacopulver” på pose. Det er bare å lære å lage det selv med en gang. I lukket glass holder blandingen seg nesten uendelig lenge, og du kan ta den fram hver gang du skal ha taco (både til farse, bønner eller kikerter), eller trenger krydder til andre meksikanske retter.

Hjemmelaget tacokrydder
Billigere og bedre enn det du får kjøpt i butikk.
Ingredients
- 3 ss chilipulver
- 2,5 ts chiliflak
- 2,5 ts oregano
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 1,5-2 ss salt
- 2 ts sort pepper kan ev. erstattes med 1 teskje cayennepepper
Instructions
- Rør sammen. Oppbevar i lukket glass i romtemperatur.
Flere oppskrifter
-
Taco derpå
Bruk gårsdagens tacorester til å lage nydelige “fritters”!
-
Taco fra Sykt billig
Slik lager du ditt eget taco”kjøtt” av sopp, nøtter og krydder.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.