Vaniljecupcakes
Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet.
Disse kakene er inspirert av noen nydelige blomsterkjeks som jeg så på bloggen Anne Brith. Jeg er ingen matkunstner slik som henne, men hadde nå en lik tupp liggende med kakeutstyret, og bestemte meg for å prøve en egen variant. Blir det for komplisert er det bare å kjøre på med vanlige tupper og vanlig pynting av kakene.
Vaniljecupcakes
Ingredients
- 2 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 0,75 dl nøytral olje
- 2 dl sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
- 3,5 dl hvetemel
- litt salt
- 0,25 ts natron
- 0,25 ts bakepulver
Vaniljeglasur:
- 200 gram vegansk margarin
- 1 ts vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
- eventuelt litt soyamelk
- 3-4 dl melis
- eventuelt sukkerkuler til pynt selges i godt assorterte dagligvarebutikker og bakebutikker
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
- Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
- Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.
- Avkjøl før pynting.
Vaniljeglasur:
- Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.
- Ha glasuren over i en sprøytepose med denne tuppen:
- Lag blomsterblad på kakene – ett og ett.
- Pynt eventuelt med en sukkerkule i midten.
Flere oppskrifter
-
Bringebærcupcakes med kremostglasur
Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall.
-
Gresskarcupcakes
Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
-
Vaniljecupcakes
Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet. Disse kakene er inspirert av noen nydelige blomsterkjeks som jeg så på bloggen Anne Brith. Jeg er ingen matkunstner slik som henne, men hadde nå en lik tupp liggende med kakeutstyret, og bestemte meg for å prøve…
2 thoughts on “Vaniljecupcakes”
Leave a Reply
Hei! Går det an å bytte ut soyamelken med feks mandelmelk? Eller vil det ikke tykne på samme måte?
Det går helt fint 🙂