Go Back

Vaniljecupcakes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Course bakst
Servings 12 cupcakes

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,75 dl nøytral olje
  • 2 dl sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • 3,5 dl hvetemel
  • litt salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 ts bakepulver

Vaniljeglasur:

  • 200 gram vegansk margarin
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • eventuelt litt soyamelk
  • 3-4 dl melis
  • eventuelt sukkerkuler til pynt selges i godt assorterte dagligvarebutikker og bakebutikker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
  • Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
  • Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.
  • Avkjøl før pynting.

Vaniljeglasur:

  • Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis - litt etter litt - til du får en fin, smørbar glasur.
  • Ha glasuren over i en sprøytepose med denne tuppen:
  • Lag blomsterblad på kakene - ett og ett.
  • Pynt eventuelt med en sukkerkule i midten.
Keyword minicupcakes