2tsvaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
3,5dlhvetemel
litt salt
0,25tsnatron
0,25tsbakepulver
Vaniljeglasur:
200gramvegansk margarin
1tsvaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
eventuelt litt soyamelk
3-4dlmelis
eventuelt sukkerkuler til pyntselges i godt assorterte dagligvarebutikker og bakebutikker
Instructions
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.
Avkjøl før pynting.
Vaniljeglasur:
Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis - litt etter litt - til du får en fin, smørbar glasur.
Ha glasuren over i en sprøytepose med denne tuppen: