Blueberry swirl cupcakes

Blueberry swirl cupcakes

Nydelige både på farge og smak!

Oppslagsbilde: Minnah Fahmida H

Kjempegode cupcakes! Oh la la! Jeg har brukt frosne blåbær fra frysedisken her, har du egenplukka gå dette også selvsaft strålende. Men de litt store, flotte blåbærene som du får ferske i butikken tror jeg ikke fungerer så bra. Ikke like mye saft og smak der.

Dersom du tiner bærene før du har de i kakerøren så farger de røren, og absolutt alt smaker blåbær. Har du de frosne i får du mer elegante kaker med bare blåbær som “prikker”. Bestem selv. Til glasuren så må alle bærene være tinte. Du kan erstatte disse med blåbærsyltetøy også, da tar du i så fall litt mindre melis.

Jeg bruker selv poser på 300 gram når jeg kjøper bær, de holder til dobbel oppskrift.

Jeg anbefaler å bruke muffinsbrett til all baking av cupcakes, da de holder fasongen så fint da. Har du ikke det er det greit å ha to-tre former oppi hverandre, eventuelt silikonformer. Sprøyteposer liker jeg også å bruke, de er lette å jobbe med og det blir alltid fint. 

Blueberry swirl cupcakes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Avkjøling før pynting 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course bakst, cupcakes
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 0,75 dl rapsolje eller annen smaksnøytral olje
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller rent vaniljepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4,5 dl hvetemel
  • 100 g blåbær

Swirl-glasur

  • 200 g vegansk margarin så fast type som mulig
  • melis
  • 50 g blåbær (frosne som har blitt tinte, eventuelt blåbærsyltetøy)
  • Noen ferske blåbær til dekorasjon (én eller tre per cupcake holder)

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter til det tykner godt.
  • Ha i olje, sukker, vaniljeekstrakt, natron og bakepulver, og visp det hele godt sammen.
  • Ha så i hvetemel, visp nå raskt, kraftig og ikke lenger enn du må. Dette for å få luftigst mulige kaker.
  • Vend inn blåbærene.
  • Fordel røren i formene og stek i 18-20 minutter. Avkjøl før pynting.

Glasur og montering

  • Rør margarin og melis til en jevn glasur. Ha halvparten over i bolle. Rør inn blåbærene i den ene halvparten. Jeg bruker en kjøkkenmaskin til dette, men noen margarintyper blir veldig klissete av det, da er det bedre med muskelkraft.
  • Legg disse to glasurene lagvis i en sprøytepose. Fordel glasuren utover kakene. Topp med et eller flere blåbær.
  • Servér!
Keyword blåbær

Flere oppskrifter

  • Bringebærcupcakes med kremostglasur

    Bringebærcupcakes med kremostglasur

    Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall.

  • Gresskarcupcakes

    Gresskarcupcakes

    Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur. 

  • Vaniljecupcakes

    Vaniljecupcakes

    Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating