Go Back

Blueberry swirl cupcakes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Avkjøling før pynting 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course bakst, cupcakes
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 0,75 dl rapsolje eller annen smaksnøytral olje
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller rent vaniljepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4,5 dl hvetemel
  • 100 g blåbær

Swirl-glasur

  • 200 g vegansk margarin så fast type som mulig
  • melis
  • 50 g blåbær (frosne som har blitt tinte, eventuelt blåbærsyltetøy)
  • Noen ferske blåbær til dekorasjon (én eller tre per cupcake holder)

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter til det tykner godt.
  • Ha i olje, sukker, vaniljeekstrakt, natron og bakepulver, og visp det hele godt sammen.
  • Ha så i hvetemel, visp nå raskt, kraftig og ikke lenger enn du må. Dette for å få luftigst mulige kaker.
  • Vend inn blåbærene.
  • Fordel røren i formene og stek i 18-20 minutter. Avkjøl før pynting.

Glasur og montering

  • Rør margarin og melis til en jevn glasur. Ha halvparten over i bolle. Rør inn blåbærene i den ene halvparten. Jeg bruker en kjøkkenmaskin til dette, men noen margarintyper blir veldig klissete av det, da er det bedre med muskelkraft.
  • Legg disse to glasurene lagvis i en sprøytepose. Fordel glasuren utover kakene. Topp med et eller flere blåbær.
  • Servér!
Keyword blåbær