Spicy blomkål”vinger”

Spicy blomkål”vinger”

Nydelige sprø og spicy blomkålbiter som du kan spise med kjempegod samvittighet. 

Ovnsbakt blomkål er noe av det beste som finnes. Generelt blir jo alle grønnsaker bedre av å gå i ovn istedenfor gryte, men spesielt med blomkål skjer det noe utrolig med både smak og konsistens.

Her dypper vi de først i en chilirøre, deretter panerer vi de, og resultatet blir sprø og smakfulle blomkålbiter som kan serveres både som hovedrett, i en salat, som tapas og som snacks.

Disse passer bra med en hvitløksdip eller chilisaus.

Spicy blomkålvinger

Knallgodt vegansk alternativ til andre typer vinger…
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course smårett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • nøytral olje til steking
  • 1 blomkål
  • 3 ss chilisaus tabasco eller tilsvarende
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss maisstivelse
  • 1 dl hvetemel
  • 1,5 dl usøtet soyamelk

Panering

  • 2 dl brødsmuler (daggammelt brød kjøres i food processor til smuler – kan erstattes av griljermel)
  • 2 ss hvetemel
  • eventuelt litt av de samme krydderne som i røren over smak deg gjerne fram

Instructions
 

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt olje over.
  • Skjær blomkål i buketter, prøv å holde dem ganske like i størrelsen.
  • Rør sammen chilisaus, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, salt, maisstivelse, hvetemel og soyamelk i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren slik at de blir god dekket.

Panering og steking

  • Rør sammen brødsmuler og hvetemel, smak gjerne til med litt krydder etter smak.
  • Dypp blomkålbitene i paneringen, fordel de deretter utover stekebrettet.
  • Dryss gjerne bittelitt olje over.
  • Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på blomkålbitene og stek i ti minutter til, eller til de blir gylne og fine.
  • Server rykende varme, gjerne med en god chilisaus eller hvitløksdressing.
Keyword blomkål, blomkålvinger

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

    Les mer

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

    Les mer

  • Blomkåltaco med tahinisaus

    Blomkåltaco med tahinisaus

    Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…

    Les mer



10 thoughts on “Spicy blomkål”vinger””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating