Luksuskakao

Luksuskakao

Denne oppskriften fant jeg på en av mine favorittblogger av de ikke-vegetariske, nemlig Hobbykokken. Bloggen er full av gode tips som også vi kan benytte oss av.

Tanken er enkel: Varm sjokolade toppes med sjokoladekrem og et solid dryss revet sjokolade. Sjokoladebonanza!

Vegansk luksuskakao

Når du vil gi en ekstra piff til den varme sjokoladen. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course drikke
Servings 2 kopper

Ingredients
  

  • 100 g melkefri sjokolade (for eksempel Odense sine to mørkeste) + ekstra til å rive over kakaoen
  • 1 dl vann
  • 5 dl mandelmelk eventuelt soyamelk
  • vispbar plantefløte eventuelt kokoskrem
  • 2 ss kakaopulver

Instructions
 

  • Ha sjokolade og vann i en gryte. Sett på medium varme til sjokoladen smelter. Rør sjokoladen helt ut i vannet.
  • Hell på melken og varm det opp til det begynner å dampe av melken. Rør jevnlig. Smak om det er varmt nok, varm det eventuelt litt mer.
  • Visp fløte og kakaopulver til krem.
  • Hell kakao i kopper, topp med kakaokrem og riv litt sjokolade helt på toppen.
  • Server luksuskakaoen rykende varm.
Keyword kakao, påske

Flere oppskrifter

  • Dalgonakaffe

    Dalgonakaffe

    “Insta famous” iskaffe bestående av kaffeskum, isbiter og havremelk.

    Les mer

  • Kaffe mocca

    Kaffe mocca

    Nydelig kaffedrikk laget fra bunnen.

    Les mer

  • Ice Ice Coffee

    Ice Ice Coffee

    Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating