Luksuskakao

Denne oppskriften fant jeg på en av mine favorittblogger av de ikke-vegetariske, nemlig Hobbykokken. Bloggen er full av gode tips som også vi kan benytte oss av.
Tanken er enkel: Varm sjokolade toppes med sjokoladekrem og et solid dryss revet sjokolade. Sjokoladebonanza!

Vegansk luksuskakao
Når du vil gi en ekstra piff til den varme sjokoladen.
Ingredients
- 100 g melkefri sjokolade (for eksempel Odense sine to mørkeste) + ekstra til å rive over kakaoen
- 1 dl vann
- 5 dl mandelmelk eventuelt soyamelk
- vispbar plantefløte eventuelt kokoskrem
- 2 ss kakaopulver
Instructions
- Ha sjokolade og vann i en gryte. Sett på medium varme til sjokoladen smelter. Rør sjokoladen helt ut i vannet.
- Hell på melken og varm det opp til det begynner å dampe av melken. Rør jevnlig. Smak om det er varmt nok, varm det eventuelt litt mer.
- Visp fløte og kakaopulver til krem.
- Hell kakao i kopper, topp med kakaokrem og riv litt sjokolade helt på toppen.
- Server luksuskakaoen rykende varm.
Flere oppskrifter
-
Dalgonakaffe
“Insta famous” iskaffe bestående av kaffeskum, isbiter og havremelk.
-
Kaffe mocca
Nydelig kaffedrikk laget fra bunnen.
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.