Ripssaft uten saftkoker

Ripssaft uten saftkoker

Nydelig hjemmelaget saft av de røde skattene.

Som jeg elsker venner med ripsbusker!

I år ble jeg invitert på “plukk så mye du kan” av min snille venninne Lise, som har en enorm hage her i Stavanger. Utrolig mange busker fulle av røde bær, og etter at vi hadde fylt opp en hel bærepose kunne du knapt se at noe manglet fra buskene.

Halvparten av ripsen kokte jeg saft av, resten ligger trygt i kjøleskapet og skal testes ut til litt forskjellig.

Ripssaft uten saftkoker

Det tar deg cirka to timer – så har du nydelig ripssaft på flaske. Gi i gave eller kos deg med saften selv. Bruk godt modne bær for ekstra søt og god smak.
Cook Time 2 hours
Course drikke
Cuisine norsk
Servings 2 liter

Ingredients
  

  • 2 kg rips
  • 5 dl vann
  • 5-7 dl sukker

Instructions
 

  • Rens bærene og skyll de i kaldt vann. Ha de over i en gryte og tilsett de 5 desiliterene med vann.
  • La det koke opp langsomt. Ha på lokket og la det småkoke uten røring i en halvtime.
  • Sett en stor bolle under et dørslag som du dekker til med et rent kjøkkenhåndkle. Hell over rips og saft fra gryta. La det stå til all saften er rennet gjennom, dette tar fort en time.
  • Ha saften tilbake i gryten (eller i en ny og ren gryte) og la det koke opp. Smak til med sukkeret. Etter cirka ti minutter er sukkeret helt løst opp. Fjern skummet som dannes på overflaten.
  • Hell saften over på varme og rene flasker. Sett på kork og oppbevar kaldt og mørkt.
Keyword rips, saft

Flere oppskrifter

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.

  • Tips med rips

    Tips med rips

    Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating