Restaurantsalsa

Restaurantsalsa

Tomatsalsa som på restaurant – og litt som den fra butikk.

Godt med tortillachips, godt til taco, burritos eller til stekte potetbåter. Denne salsaen fungerer rett og slett til det meste.

Lett å lage er den og. Gjør klar råvarene, ha de i en gryte og la det putre til det er klart. Har du det travelt kan du skjære opp ingrediensene i mindre biter før koking, eventuelt gjøre en siste finish med stavmikseren.

Restaurantsalsa*

*kanskje ikke som på de aller fjongeste restaurantene.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Course Dipp, saus
Cuisine meksikansk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 tomater
  • 0,5 grønn chili eller mer om du liker det litt sterkt
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 6 stilker koriander
  • 3 ss lys eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt

Instructions
 

  • Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.
  • Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.
  • Smak gjerne til med ekstra salt, sukker og eventuelt litt limesaft.
Keyword salsa, tomatsalsa

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating