Restaurantsalsa
Tomatsalsa som på restaurant – og litt som den fra butikk.
Godt med tortillachips, godt til taco, burritos eller til stekte potetbåter. Denne salsaen fungerer rett og slett til det meste.
Lett å lage er den og. Gjør klar råvarene, ha de i en gryte og la det putre til det er klart. Har du det travelt kan du skjære opp ingrediensene i mindre biter før koking, eventuelt gjøre en siste finish med stavmikseren.
Restaurantsalsa*
*kanskje ikke som på de aller fjongeste restaurantene.
Ingredients
- 3 tomater
- 0,5 grønn chili eller mer om du liker det litt sterkt
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 6 stilker koriander
- 3 ss lys eddik
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
Instructions
- Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.
- Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.
- Smak gjerne til med ekstra salt, sukker og eventuelt litt limesaft.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Maisbrød
Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!