Ripscupcakes

Ripscupcakes

Søtsure cupcakes med helt utrolig god smak. 

Veganske ripscupcakes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Avkjøling (minst) 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course bakst
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,75 dl rapsolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 ts bakepulver
  • 50 g rips

Ripskrem:

  • 100 g rips
  • 3 ss sukker
  • 4 dl vispbar plantefløte

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
  • Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
  • Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
  • Fordel røren i formene og dryss i ripsbærene.
  • Stek i 15-20 minutter.
  • Avkjøl kakene helt før du har på kremen.

Ripskrem:

  • Kjør rips og sukker til det er jevnt i en food processor eller blender.
  • Stivpisk fløten med en håndvisp. Vend inn ripsene til du får en helt fin og rosa krem.
  • Fyll kremen i en sprøytepose. Fordel utover på kakene.
  • Servér!
Keyword cupcakes, rips

Flere oppskrifter

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.

  • Tips med rips

    Tips med rips

    Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.



2 thoughts on “Ripscupcakes”

  • Etter å ha kjøpt masse rips på torget måtte jeg finne noe å lage med dem, og denne oppskriften var utrolig god. Jeg lagde 6 store muffins i stedet for 12 cupcakes, og jeg brukte rester av glasur til gulrotkake i stedet for å lage ripskrem, men alt i alt ble de utrolig saftige og akkurat passe luftige, og den syrlige ripsen passet fint med vaniljesmaken. Jeg reduserte sukkermengden litt og hadde oppi et par ekstra spiseskjeer med mel, men her er det jo litt smak og behag hvor søtt man vil ha det. Takk for at du deler oppskrifter på denne bloggen!

    • Åh, tusen takk for så bra tilbakemelding 🙂 Kjekt å høre det fungerte med mindre sukker, det er noe jeg prøver litt på selv også…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating