Kokosiskaffe

Kokosiskaffe

Kjempegodt på varme dager!

Lag isbiter av kokosmelk – og du har en kjempegod iskaffe klar på et par minutter når du trenger det. Det eneste som tar tid her er at isbitene skal fryse, så jeg anbefaler å ha et brett med dem i fryseren til enhver tid.

Kokosiskaffe

Iskaffe av hjemmelagde kokosisbiter, sjokoladesaus og espresso.
Prep Time 10 minutes
Nedfrysing (minst) 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course drikke
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl kokosmelk
  • 2 enkle espresso eller doble, for mer kaffesmak
  • sjokoladesaus

Instructions
 

  • Hvis du vil ha kokoskrem på toppen av iskaffen, kan du ta av litt av det tykke laget øverste på kokosmelken, sette det i kjøleskap og vispe det før servering.
  • Rør godt i (resten av) kokosmelken. Hell den over i isbitformer og frys (kokosmelk er for tyktflytende til å fungere i isbitposer).
  • Når melken er blitt til isbiter har du dem over i en blender sammen med espresso. Kjør i 10-15 sekunder slik at isbitene knuses ganske godt.
  • Hell sjokoladesaus langs kantene i to glass, hell på iskaffen, topp det hele med kokoskrem og kanskje litt mer sjokoladesaus.
  • Server!
Keyword iskaffe

Flere oppskrifter

  • Ice Ice Coffee

    Ice Ice Coffee

    Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.

    Les mer

  • Iskaffe

    Iskaffe

    I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…

    Les mer

  • Kaffeisbiter

    Kaffeisbiter

    Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating