Tzatziki
Kjempegod gresk dressing med agurk og hvitløk.
Tzatziki er godt til alt. Alt! Burgere, salater, grillmat, gyros, you name it! Lag gjerne opp en dobbel porsjon, tzatziki blir faktisk bare bedre av å stå et par dager i kjøleskapet.
Tzatziki
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er kjempegod f.eks. til gyros og falafel.
Ingredients
- 1 agurk
- 1 ts salt
- 2 dl soyayoghurt naturell
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 ts tørket persille
- rosepepper eventuelt vanlig pepper
Instructions
- Riv agurken på et rivjern. Fordel utover en tallerken og dryss over salt. La det ligge i fem minutter, legg deretter et rent kjøkkenhåndkle over og press ut så mye du klarer av vannet.
- Ha yoghurt i en liten bolle. Riv i hvitløken og bland inn persille og pepper. Vend agurken inn i blandingen, smak eventuelt til med litt ekstra salt.
- Sett tzatzikien kaldt før servering.
Flere oppskrifter
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.
-
Hummus av hvite bønner
Nydelig kremet hummus med smak av hvitløk, persille og sitron. Passer som dip, på mezebordet, til grillmaten og som et alternativ til ris og pasta.