Veganske sveler

Veganske sveler

Kjempegod kaffemat fra Vestlandet. 

Mange forbinder sveler med ferjeturer langs vestlandskysten, og de dukker gjerne opp i koselige barndomsminner fra mormors kjøkken.

Jeg har fra flere hold fått forespørsler om en vegansk oppskrift, men det har blitt utsatt litt fordi jeg tenkte at det var vanskelig? Vanskelig, ja! Herlighet, hvor teit kan jeg bli? Jeg fikk det jo til på første forsøk! Eneste utfordringen er at jeg ikke har spist disse selv på en god del år, så det hadde vært kjekt om noen ville teste ut oppskriften og fortelle meg hva de synes.

Veganske sveler

Kjempegode, saftige sveler – helt uten egg og melk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Svelling 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course pannekaker
Cuisine norsk
Servings 8 stk.

Ingredients
  

  • 3 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 dl sukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • litt salt
  • olje til steking

Instructions
 

  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter og tykne, rør deretter inn soyayoghurt og sukker.
  • Bland sammen natron, bakepulver, hvetemel og salt og visp inn i det våte. La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en takke eller panne. Ta en liten øse av røren og hell over. Stek til den begynner å stivne, snu og stek ferdig på den andre siden.
  • Gjenta med resten av røren. Server svelene mens de er lunkne, gjerne med litt sukker eller syltetøy.
Keyword lapper, sveler

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…



4 thoughts on “Veganske sveler”

  • Hei! Kan disse fryses? Leter etter matpakkralternativer til lillemor med både egg og melkeallergi, så disse så lovende ut. Tenkte å bytte ut soya produktene med havrepeodukter

  • Jeg prøvde oppskriften din for noen måneder siden, bare at jeg lagde en sunnere versjon: soyamelk, havremel, natron, eplecidereddik og stevia. Ble en kjempesuksess!! Nå tenkte jeg skulle lage de igjen, men måtte søke opp din oppskrift som utgangspunkt på nytt 😀
    Kjempe herlig blogg forresten!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating