Veganske sveler
Kjempegod kaffemat fra Vestlandet.
Mange forbinder sveler med ferjeturer langs vestlandskysten, og de dukker gjerne opp i koselige barndomsminner fra mormors kjøkken.
Jeg har fra flere hold fått forespørsler om en vegansk oppskrift, men det har blitt utsatt litt fordi jeg tenkte at det var vanskelig? Vanskelig, ja! Herlighet, hvor teit kan jeg bli? Jeg fikk det jo til på første forsøk! Eneste utfordringen er at jeg ikke har spist disse selv på en god del år, så det hadde vært kjekt om noen ville teste ut oppskriften og fortelle meg hva de synes.
Veganske sveler
Ingredients
- 3 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 1 dl soyayoghurt
- 1 dl sukker
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 4 dl hvetemel
- litt salt
- olje til steking
Instructions
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter og tykne, rør deretter inn soyayoghurt og sukker.
- Bland sammen natron, bakepulver, hvetemel og salt og visp inn i det våte. La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
- Varm opp olje til medium/høy varme i en takke eller panne. Ta en liten øse av røren og hell over. Stek til den begynner å stivne, snu og stek ferdig på den andre siden.
- Gjenta med resten av røren. Server svelene mens de er lunkne, gjerne med litt sukker eller syltetøy.
Flere oppskrifter
-
Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Tynne veganske pannekaker
Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…
4 thoughts on “Veganske sveler”
Leave a Reply
Hei! Kan disse fryses? Leter etter matpakkralternativer til lillemor med både egg og melkeallergi, så disse så lovende ut. Tenkte å bytte ut soya produktene med havrepeodukter
Det går kjempefint 🙂
Jeg prøvde oppskriften din for noen måneder siden, bare at jeg lagde en sunnere versjon: soyamelk, havremel, natron, eplecidereddik og stevia. Ble en kjempesuksess!! Nå tenkte jeg skulle lage de igjen, men måtte søke opp din oppskrift som utgangspunkt på nytt 😀
Kjempe herlig blogg forresten!!
Åh tusen takk for den kommentaren 🙂 kjempehyggelig å høre!