Go Back

Veganske sveler

Kjempegode, saftige sveler - helt uten egg og melk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Svelling 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course pannekaker
Cuisine norsk
Servings 8 stk.

Ingredients
  

  • 3 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 dl sukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • litt salt
  • olje til steking

Instructions
 

  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter og tykne, rør deretter inn soyayoghurt og sukker.
  • Bland sammen natron, bakepulver, hvetemel og salt og visp inn i det våte. La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en takke eller panne. Ta en liten øse av røren og hell over. Stek til den begynner å stivne, snu og stek ferdig på den andre siden.
  • Gjenta med resten av røren. Server svelene mens de er lunkne, gjerne med litt sukker eller syltetøy.
Keyword lapper, sveler