Verdens beste tomatsuppe

Verdens beste tomatsuppe

Hemmeligheten er å langsomt forbake tomatene i ovnen.

Verdens beste tomatsuppe

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course suppe
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 500 g tomater gjerne assorterte
  • 1 rød paprika
  • 2 hvitløksfedd
  • salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl varm grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1 ss brunt sukker
  • 4 stilker basilikum
  • litt sitronsaft
  • brødkrutonger til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader. Finn fram en ildfast form.
  • Skjær tomatene i skiver, ta bort stilker og det harde stilkfestet. Rens paprika og skjær den i biter. Rens hvitløksfeddene.
  • Ha tomatskiver, paprikabiter og hvitløksfedd over i den ildfaste formen. Dryss over salt og hell på olivenolje. Rør det hele litt sammen.
  • Bak i 30-40 minutter, til tomatbitene begynner å svette skikkelig og paprikabitene får brune flekker.
  • Ha innholdet fra den ildfaste formen over i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en helt jevn masse. Hell på grønnsakskraft, sukker og basilikum og kjør videre (blir det mye i maskinen kan du ta dette i to omganger). Smak til med sitronsaft og eventuelt litt ekstra salt.
  • Server suppen rykende varm, gjerne toppet med brødkrutonger og litt ekstra basilikum.

Flere oppskrifter

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

  • Søtpotet- og blomkålsuppe

    Søtpotet- og blomkålsuppe

    Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.



4 thoughts on “Verdens beste tomatsuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating