Semulegrynsgrøt med karamelliserte plommer
Litt fjongere versjon av den tradisjonelle desserten.
Hemmeligheten for å få god semulegrynsgrøt er enkel: En liten smak av mandel. Det forvandler grøten fra en småkjedelig dessert til en herlig fornøyelse. Bruker du mandelmelk så blir det bra av seg selv, bruker du soyamelk er det greit å ha i noen dråper mandelekstrakt.
Grøten serveres vanligvis med rød saus eller et sukkerdryss, men her har jeg gjort litt ekstra innsats og laget noen karamelliserte plommebiter. Kjempegodt!
Semulegrynsgrøt med karamelliserte plommer
En litt opp-stylet versjon av den tradisjonelle semulegrøten.
Ingredients
- 1 ss vegansk margarin
- 5 dl mandelmelk eventuelt soyamelk
- 0,6 dl semulegryn
- 1-2 ss sukker
- litt salt
- eventuelt noen dråper mandelekstrakt
Karamelliserte plommer:
- 2 plommer
- 2 ss sukker
- 1-2 ss vann
Instructions
- Smelt margarin i en gryte. Ha i melken og la det koke opp. Visp i semulegryn og skru ned varmen. La det småkoke under visping til grøten tykner, det tar fem til ti minutter. Smak til med sukker, salt og eventuelt noen dråper mandelekstrakt.
- Hell grøten over i porsjonsskåler og avkjøl før servering.
Karamelliserte plommer:
- Skjær plommene i biter og ta ut steinene. Ha i en gryte og rør inn sukker og vann. Sett varmen på medium/høy, og surr plommene under jevnlig omrøring. Etterhvert fordamper alt vannet. Sjekk om plommene er myke og fine, hvis ikke kan du ha i et par spiseskjeer vann til og gjenta.
- Ved servering topper du semulegrynsgrøten med plommebiter.
Flere oppskrifter
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.
-
Plommekompott
Nydelig tradisjonsdessert som vi styler opp ned litt kanel, vanilje og stjerneanis. Ekstra god blir plommekompotten med vaniljeis!
-
Ripsgrøt
Kjempegod tradisjonsdessert.