Verdens beste focaccia

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 

Focaccia er den tingen jeg serverer til alt. Samme hva jeg lager så blir det i hodet mitt logisk med focaccia til, og det er kanskje ikke så rart: For et brød!

I det siste har jeg eksperimentert litt med eltefrie varianter, og landet til slutt med denne varianten som favoritt. Dersom du vil det smaker brødet også godt med litt revet hvitløk presset ned i det, og finhakka oliven er en kjempegod topping for de som ikke har menn som protesterer høylydt mot all mat med oliven i.

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Heving (minst) 12 hours
Total Time 12 hours 45 minutes
Course bakst, brød
Cuisine italiensk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 4 dl vann
  • 5 soltørka tomater
  • 2 ts tørka timian eller 2 stilker finhakka
  • 0,5 dl desiliter olivenolje
  • havsalt

Instructions
 

  • Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.
  • Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.
  • Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.
  • Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.
  • Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.
Keyword focaccia
  • Knekkebrød med valnøtter

    Knekkebrød med valnøtter

    Hjemmelagde knekkebrød er knallgode, og i tillegg er det å bake dem en utmerket mulighet til å kvitte seg med innholdet i åpna pakker med nøtter, kjerner og frø. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke – det viktigste her er å bevare…

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Havrescones med gresskarkjerner

    Havrescones med gresskarkjerner

    Scones er et genialt bakverk, spør du meg, fordi fra jeg får lyst på dem til de står på bordet pleier det å gå mindre enn en time. Ingen heving, ingen planlegging (uten ev. handling), og jeg har stort sett ingredienser hjemme som jeg kan…



10 thoughts on “Verdens beste focaccia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating