Verdens beste focaccia

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 

Focaccia er den tingen jeg serverer til alt. Samme hva jeg lager så blir det i hodet mitt logisk med focaccia til, og det er kanskje ikke så rart: For et brød!

I det siste har jeg eksperimentert litt med eltefrie varianter, og landet til slutt med denne varianten som favoritt. Dersom du vil det smaker brødet også godt med litt revet hvitløk presset ned i det, og finhakka oliven er en kjempegod topping for de som ikke har menn som protesterer høylydt mot all mat med oliven i.

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Heving (minst) 12 hours
Total Time 12 hours 45 minutes
Course bakst, brød
Cuisine italiensk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 4 dl vann
  • 5 soltørka tomater
  • 2 ts tørka timian eller 2 stilker finhakka
  • 0,5 dl desiliter olivenolje
  • havsalt

Instructions
 

  • Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.
  • Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.
  • Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.
  • Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.
  • Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.
Keyword focaccia
  • Tiramisuboller

    Tiramisuboller

    Luftige hveteboller med maripankrem, ostekrem, kaffesmak og et lite dryss kakaopulver – heftig inspirert av den italienske favorittdesserten.

  • Scones med nøtter, tranebær og appelsin

    Scones med nøtter, tranebær og appelsin

    Dette er en «veganisert» variant av denne oppskriften fra Lise Finckenhagen på godt.no. Eneste endringene er at den er med plantebaserte alternativer til meieriprodukter + tranebær istedenfor rosiner (og litt mindre mengde) + appelsinskall istedenfor 50/50 appelsin og sitron. Marginalt, altså.

  • Banansplittboller

    Banansplittboller

    Se for deg dette: nybakte boller fylt med varmt sjokoladefyll og varm banan, serverte med pisket krem og friske bær…



10 thoughts on “Verdens beste focaccia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating