Go Back

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Heving (minst) 12 hours
Total Time 12 hours 45 minutes
Course bakst, brød
Cuisine italiensk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 4 dl vann
  • 5 soltørka tomater
  • 2 ts tørka timian eller 2 stilker finhakka
  • 0,5 dl desiliter olivenolje
  • havsalt

Instructions
 

  • Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.
  • Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.
  • Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.
  • Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.
  • Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.
Keyword focaccia