Rabarbratiramisu med jordbær

Rabarbratiramisu med jordbær

En fantastisk dessert med rabarbra, jordbær og en nydelig ostekrem… akkurat i tide til 17. mai!

Hvem trenger vel fancy frukt fra butikkdisken når en kan gå rett ut i hagen og hente frisk og god rabarbra?

Her har jeg kombinert den med en god venn, nemlig jordbær, og serverer det hele med en nydelig ostekrem.

Amaranthfrø er alltid godt, så de går flott på toppen.

Oppskriften ser kanskje lang ut, men det går ganske kjapt når du kommer i gang.

vegansk rabarbratiramisu oppskrift

Rabarbratiramisu med jordbær

Herlig vegansk dessert der ostekrem, rabarbrakompott og jordbær legges lagvis i en skål. Amaranthfrøene på toppen gir retten det lille ekstra.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g jordbær
  • 5 ss sukker
  • 1 dl plantefløte til visping
  • 200 g vegansk kremost naturell

Rabarbrakompott:

  • 250 g rabarbra
  • 60 g sukker
  • 1 ss vann

Amaranthfrø (kan sløyfes):

  • 3 ss amaranthfrø

Instructions
 

  • Rens jordbærene og del de i mindre biter. Ha de i en skål og dryss to spiseskjeer sukker over.
  • Visp fløten stiv, rør deretter kremosten og resten av sukkeret inn i den.

Rabarbrakompott:

  • Rens rabarbraen og del den i små biter. Ha i en gryte sammen med sukker og vann og kok opp. La det småkoke til bitene er myke, det tar bare noen minutter. Sett til avkjøling.

Amaranthfrø:

  • Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.

Montering:

  • Anrett tiramisuen i glass like før servering: Rabarbrakompott nederst, deretter jordbær, så ostekrem, før et lite dryss poppa amaranthfrø avslutter det hele.
Keyword 17. mai, festdessert, jordbær, rabarbra

Flere oppskrifter

  • Vegansk bløtkake

    Vegansk bløtkake

    Her har vi den: en skikkelig saftig og smakfull bløtkake, stappfull av syltetøy og pisket krem, og toppet med bær, nøtter og sjokolade. Og det beste av alt? Kaken er helt vegansk.

    Les mer

  • 17. mai-pavlovaen

    17. mai-pavlovaen

    Supergod pavlova med sitronkrem, vanlig krem og friske bær – helt uten egg, fløte og smør! 

    Les mer

  • Vegansk pavlova fra “Sykt godt”

    Vegansk pavlova fra “Sykt godt”

    Foto: Erik Sæter JørgensenStyling: Annika Herold I anledning 17. mai så spanderer jeg på oss en oppskrift fra boken min “Sykt godt”. Dette er den siste av de ordinære oppskriftene i boka, og du kan veldig gjerne si at jeg sparte det beste til slutt.

    Les mer