Go Back
vegansk rabarbratiramisu oppskrift

Rabarbratiramisu med jordbær

Herlig vegansk dessert der ostekrem, rabarbrakompott og jordbær legges lagvis i en skål. Amaranthfrøene på toppen gir retten det lille ekstra.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g jordbær
  • 5 ss sukker
  • 1 dl plantefløte til visping
  • 200 g vegansk kremost naturell

Rabarbrakompott:

  • 250 g rabarbra
  • 60 g sukker
  • 1 ss vann

Amaranthfrø (kan sløyfes):

  • 3 ss amaranthfrø

Instructions
 

  • Rens jordbærene og del de i mindre biter. Ha de i en skål og dryss to spiseskjeer sukker over.
  • Visp fløten stiv, rør deretter kremosten og resten av sukkeret inn i den.

Rabarbrakompott:

  • Rens rabarbraen og del den i små biter. Ha i en gryte sammen med sukker og vann og kok opp. La det småkoke til bitene er myke, det tar bare noen minutter. Sett til avkjøling.

Amaranthfrø:

  • Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.

Montering:

  • Anrett tiramisuen i glass like før servering: Rabarbrakompott nederst, deretter jordbær, så ostekrem, før et lite dryss poppa amaranthfrø avslutter det hele.
Keyword 17. mai, festdessert, jordbær, rabarbra