Rabarbratiramisu med jordbær
Herlig vegansk dessert der ostekrem, rabarbrakompott og jordbær legges lagvis i en skål. Amaranthfrøene på toppen gir retten det lille ekstra.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 200 g jordbær
- 5 ss sukker
- 1 dl plantefløte til visping
- 200 g vegansk kremost naturell
Rabarbrakompott:
- 250 g rabarbra
- 60 g sukker
- 1 ss vann
Amaranthfrø (kan sløyfes):
Rens jordbærene og del de i mindre biter. Ha de i en skål og dryss to spiseskjeer sukker over.
Visp fløten stiv, rør deretter kremosten og resten av sukkeret inn i den.
Amaranthfrø:
Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.
Montering:
Anrett tiramisuen i glass like før servering: Rabarbrakompott nederst, deretter jordbær, så ostekrem, før et lite dryss poppa amaranthfrø avslutter det hele.
Keyword 17. mai, festdessert, jordbær, rabarbra