Amerikanske pannekaker

Nystekte pannekaker med lønnesirup er den perfekte helgefrokost.
Tykke amerikanske pannekaker med lønnesirup er det beste jeg får til frokost. Denne oppskriften gir tykke og saftige pannekaker som det er umulig å gjøre feil med. Men stek opp mange – det er lett å forsyne seg av en til og en til. Her har jeg tilsatt litt kanel som gir en veldig god lukt, og som passer ekstra bra med lønnesirup. Dersom du ikke er så glad i kanelsmak går det helt fint å droppe den.

Veganske amerikanske pannekaker
Ingredients
- 3 dl hvetemel
- 2 ta bakepulver
- 1 ta salt
- 1 ta kanel
- 1 dl vann
- 2 dl plantemelk
- 2 ss olje + ekstra til steking
- 2 ss lønnesirup
Instructions
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. Mål opp vann, melk, olje og sirup og hell i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Dette er viktig for å bevare luftboblene i røren – visper du for lenge vil de forsvinne.
- Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en øse pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene.
- Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med resten av røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.
- Server med lønnesirup, eller eventuelt syltetøy eller frukt.
Flere oppskrifter
-
Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Tynne veganske pannekaker
Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…
2 thoughts on “Amerikanske pannekaker”
Leave a Reply
Hei! Skal man ta to ss lønnesirup i selve røren, eller står lønnesirupen i oppskriften kun fordi man kan servere den til pannekakene?
Den skal sammen med de andre våte ingrediensene 🙂 Skal gjøre om på teksten så det blir litt bedre forklart, takk 🙂