Go Back

Veganske amerikanske pannekaker

Course brunsj, pannekaker
Cuisine amerikansk
Servings 6 pannekaker

Ingredients
  

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ta bakepulver
  • 1 ta salt
  • 1 ta kanel
  • 1 dl vann
  • 2 dl plantemelk
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 2 ss lønnesirup

Instructions
 

  • Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. Mål opp vann, melk, olje og sirup og hell i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Dette er viktig for å bevare luftboblene i røren - visper du for lenge vil de forsvinne.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en øse pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene.
  • Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med resten av røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.
  • Server med lønnesirup, eller eventuelt syltetøy eller frukt.