Veganske pannekaker

Veganske pannekaker

Oppskrift på tynne, myke og kjempegode pannekaker – rett og slett!

Er det noe jeg har mye av på denne bloggen, så er det pannekakeoppskrifter. Jeg har laget pannekaker med mais, blåbær, gresskar, kikerter og så videre, men aldri de vanlige pannekakene. De som alle norske mødre har en oppskrift på, og som de lager på kvelder der det trengs litt ekstra, men ikke en hel kake.

Disse pannekakene er tynne, ganske myke, og passer aller best med blåbærsyltetøy.

Veganske pannekaker

Tynne, myke og kjempegode pannekaker, helt uten egg og melk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Svelling 15 minutes
Total Time 40 minutes
Course pannekaker
Servings 6 stk.

Ingredients
  

  • 2 toppa ss toppa spiseskjeer vegansk margarin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • litt salt
  • 3,5 dl soyamelk
  • 3 ss soyayoghurt naturell
  • vegansk margarin eller olje til steking

Instructions
 

  • Smelt margarinen i en liten gryte.
  • Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.
  • Visp sammen soyamelk, soyayoghurt og smelta margarin. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt sammen.
  • La røren svelle i minst et kvarter.
  • Varm opp margarin eller olje i en panne og stek pannekakene på middels varme.

Notes

Tips: Server med syltetøy eller et lite lag sukker.

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…



5 thoughts on “Veganske pannekaker”

  • Hei! Er det mulig å lage denne med havremelk og havreyoghurt, eller uten yoghurt? Og kanskje olje (raps/oliven/kokos/delfiafett) i stedet for margarin? 🙂 Skjønner at det kanskje kan være noen av disse ingrediensene som er viktige for at oppskriften skal bli optimal!

    • Tror det skal gå helt fint 🙂 Om de ikke henger godt nok sammen så ha i en teskje bakepulver eller spiseskje maisstivelse.

  • De pannekakene var kjempegode. Litt løse i strikken, men det gikk helt fint da jeg lot de steke uten å røre på de . Datteren har vært veganer i over 2år, endelig pannekaker som smakte som de jeg pleide å lage før. Med melk og egg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating