Grønn currypaste
Currypaste som setter en fantastisk spiss på asiatisk mat.
Litt mildere og litt friskere enn sin røde slektning, men minst like god! Denne grønne currypasten smaker godt av det thailandske kjøkken.
Glem at de selger currypaste i butikkene, bare glem det! Det er ikke det sammen. Selv om matretter ikke behøver mer enn et par spiseskjeer så utgjør dette en enorm forskjell i smak.
Og hvis dere lurer på hvorfor jeg skriver dette, som er stikk motsatt av svært mange andre norske matblogger, så er det fordi en av produsentene for asiatisk mat nylig har hatt gratisk kurskveld med masse goodie-greier for nettopp matbloggere. Så vet dere det.
Tips: Ingredienslisten er litt veiledende. Ikke vær rett for å ha i ekstra av de smakene du liker best.
Grønn currypaste
Ingredients
- 4 grønne chili
- 2 sjalottløk
- 5 cm ingefær
- 2,5 cm galangal
- 2 hvitløksfedd
- 2 stilker sitrongress
- 1 lime
- 8 kaffirlimeblader
- 1 ts pepperkorn
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 1 liten bunt koriander
- 2 ts soyasaus
- 3 ss olivenolje
Instructions
- Ta ut frøene og finhakk chiliene. Rens sjalottløken, og skjær den i mindre biter. Skrell og riv ingefær og galangal. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Bank og grovhakk sitrongress. Riv limeskallet og press ut saften. Grovhakk kaffirlimebladene. Kvern eller hakk opp pepperkornene.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkemaskin og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Oppbevar currypasten i lukket glass i kjøleskap, hvor den holder seg fint i opptil tre uker.
Notes
Her kan du bruke currypasten
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak.
-
Tofu i grønn curry
Akkurat som i Thailand (har jeg hørt)!