Go Back

Grønn currypaste

Prep Time 9 minutes
Course basisoppskrift
Cuisine thailandsk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 4 grønne chili
  • 2 sjalottløk
  • 5 cm ingefær
  • 2,5 cm galangal
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 stilker sitrongress
  • 1 lime
  • 8 kaffirlimeblader
  • 1 ts pepperkorn
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 liten bunt koriander
  • 2 ts soyasaus
  • 3 ss olivenolje

Instructions
 

  • Ta ut frøene og finhakk chiliene. Rens sjalottløken, og skjær den i mindre biter. Skrell og riv ingefær og galangal. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Bank og grovhakk sitrongress. Riv limeskallet og press ut saften. Grovhakk kaffirlimebladene. Kvern eller hakk opp pepperkornene.
  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkemaskin og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Oppbevar currypasten i lukket glass i kjøleskap, hvor den holder seg fint i opptil tre uker.

Notes

Tips: Kjøpt en stor pakke kaffirlimeblader og lurer på hva du skal gjøre med resten? Legg dem i en frysepose og frys ned, de holder seg knallgodt.
Keyword currypaste