Mokkakake

Mokkakake

En kjempegod oppskrift når du skal lage kake til mange. 

Denne oppskriften er lånt fra bloggen til min kjære venninne Cathrine, som serverte oss denne kaken i høst. Selv kommer jeg sjelden på å bruke langpannen til kaker, siden vi som oftest ikke er så mange som skal spise den. Men Cathrines mokkakake likte jeg så godt at jeg måtte bare lage den.

Vegansk mokkakake

Super oppskrift når du skal lage kake til mange.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course bakst, kake
Servings 1 langpanne

Ingredients
  

  • 300 g sukker
  • 375 g hvetemel
  • 2 store ss kakaopulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl vann
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts eddik

Glasur:

  • 4 store ss vegansk margarin
  • 5 dl melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • kald, sterk kaffe til ønsket konsistens

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
  • Må opp de tørre ingrediensene og sil dem over i en stor bolle. Bland sammen de våte ingrediensene i en mindre bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp det raskt og kraftig sammen til en klumpefri røre.
  • Hell røren utover i landpannen. Bruk en slikkepott for å få med deg alt. Stek i cirka 30 minutter.
  • Ha langpannen ut av ovnen, og la kaken avkjøles i formen.

Glasur:

  • Pass på at kaken er helt avkjølt før du begynner å pynte.
  • Smelt margarinen. Rør i melis og vanilje, og tilsett deretter kaffe til konsistensen er jevn og fin.
  • Smør utover den kalde kaken, la den stå i kjøleskapet litt slik at glasuren stivner.

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating