Go Back

Vegansk mokkakake

Super oppskrift når du skal lage kake til mange.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course bakst, kake
Servings 1 langpanne

Ingredients
  

  • 300 g sukker
  • 375 g hvetemel
  • 2 store ss kakaopulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl vann
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts eddik

Glasur:

  • 4 store ss vegansk margarin
  • 5 dl melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • kald, sterk kaffe til ønsket konsistens

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
  • Må opp de tørre ingrediensene og sil dem over i en stor bolle. Bland sammen de våte ingrediensene i en mindre bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp det raskt og kraftig sammen til en klumpefri røre.
  • Hell røren utover i landpannen. Bruk en slikkepott for å få med deg alt. Stek i cirka 30 minutter.
  • Ha langpannen ut av ovnen, og la kaken avkjøles i formen.

Glasur:

  • Pass på at kaken er helt avkjølt før du begynner å pynte.
  • Smelt margarinen. Rør i melis og vanilje, og tilsett deretter kaffe til konsistensen er jevn og fin.
  • Smør utover den kalde kaken, la den stå i kjøleskapet litt slik at glasuren stivner.